وب اپلیکیشن یک برنامه کامپیوتری است که از تکنولوژی وب و توانایی مرورگرها برای انجام وظایف خود استفاده میکند. در واقع اپلیکیشن وب یک برنامه کاربردی است که در سرور راه دوری ذخیره شده و در بستر اینترنت به کمک مرورگرها قابلیت اجرا و ارائه خدمات به استفاده کنندگان را دارد. (وب اپلیکیشن نوعی از وب سرویس است)
حال حاضر اغلب وبسایتهایی که ما بهطور روزانه از آنها استفاده میکنیم حداقل یک وب اپلیکیشن دارند. در واقع هر جزئی از سایت که خدماتی را به کاربر ارائه میکند یا عملکردی را برای او انجام میدهد یک اپلیکیشن تحت وب محسوب میشود. برنامههای تحت وب را میتوان برای طیف گستردهای از مصارف طراحی کرد و این برنامهها برای هرکسی قابل استفاده هستند. جالب است بدانید که ابعاد و خدماتی که این نرمافزارها به مخاطبان خود ارائه میکنند روی این موضوع که آیا میتوان آنها را در گروه نرمافزارهای تحت وب به حساب آورد یا خیر بی اثر است. به این معنی که از یک ماشین حساب معمولی که جمع میزان خرید شما را محاسبه میکند تا بازیهای سنگین اینترنتی، همه و همه جزو وب اپها به حساب میآیند.
تفاوت web application و اپلیکیشن چیست؟
برای پاسخ به این پرسش که فرق میان نرمافزار و نرمافزار تحت وب چیست؟ توضیح چندان طولانی و زیادی وجود ندارد. چرا که مهمترین تفاوت این دو در این است که برنامههای وب برای اجرا شدن نیاز به اتصال به اینترنت فعال دارند. در حالی که اپلیکیشنها پس از بارگذاری به صورت آفلاین نیز میتوانند کار کنند.
تفاوت دیگری که وب اپلیکیشنها با اپلیکیشنها دارند در این است که اپلیکیشنها به صورت دورهای نیاز به آپدیت شدن دارند. هر ازگاهی این پیغام برای مخاطب ارسال میشود که با اتصال به اینترنت آخرین نسخه نرمافزار خود را دریافت کند؛ اما در وب اپلیکشنها به روز رسانی به صورت اتوماتیک و اغلب دور از چشم کاربر انجام میشود.
اپلیکیشن وب چگونه کار میکند؟
اولین نکته در خصوص برنامههای تحت وب این است که آنها برای کار کردن نیاز به بارگیری ندارند؛ زیرا همهچیز تحت شبکه و در بستر آن انجام میشود. همه کاربران میتوانند از طریق مرورگرهای وب مانند Google Chrome، Mozilla Firefox یا Safari به یک برنامه تحت وب دسترسی داشته باشند. البته برخی از وب اپلیکیشنها یک نسخه اولیه دارند که باید یک بار روی دستگاه کاربر نصب شود.
یک اپلیکیشن تحت وب برای اجرا شدن نیاز به یک وب سرور، سرور برنامه و پایگاه داده اطلاعاتی دارد. وب سرورها درخواستهای مشتری را مدیریت میکنند. این درحالی است که سرور برنامه وظیفه دارد کار درخواست شده را تکمیل کند. در نهایت برای ذخیره اطلاعات مورد نیاز از پایگاه داده استفاده میشود.